İstiklal Üniversitesi Yerli Balık Üretiminde Farkındalık Oluşturuyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve Merdan Balıkçılık işbirliğinde, yerli balık üretimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Türk Somonu, Kırmızı Benekli Alabalık, Hamsi, Palamut ve Mezgit gibi yerli balık türleri işlenip farklı pişirme teknikleriyle hazırlandı. KİÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyen ve öğrencileri, buğlama, kızartma ve kömür ateşinde pişirme gibi yöntemlerle lezzetli ürünler hazırladılar.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Kahramanmaraş'ın balık üretimi bakımından Türkiye'de önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Yılda yaklaşık 18 bin ton balık üretimi yapılan ve bunun 7 bin tonunun ihraç edildiği Kahramanmaraş'ta, su ürünleri işleme sektörünün de Türkiye'de birinci, Avrupa'da üçüncü sırada olduğunu belirtti.

Merdan Balıkçılık Sahibi İbrahim Sarı da Türk patentli Somon balığının dünya çapında ses getirmeye başladığını ve Norveç'e rakip olmaya aday olduğunu ifade etti. Etkinlikte, KİÜ Rektör Yardımcıları, KMTSO Genel Sekreteri ve öğretim üyeleri de hazır bulundu.

Organizatörler, bu etkinlikle hem üniversite öğrencilerinde hem de kamuoyunda yerli balık üretimi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirttiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri

Başkan Görgel: “Engellilerimiz İçin Çalışmayı ve Üretmeyi Sürdürüyoruz”
Engelleri Aştılar: "Bir Dokunuşla Fark Edin" Etkinliği Büyük Beğeni Topladı
Bakan Kurum, “Deprem bölgesinde inşa edilmesi gereken tüm konutların inşası başladı”
Kahramanmaraş Havalimanı Aralık Ayında 20.410 Yolcuya Hizmet Verdi
Kahramanmaraş'ta Tarih ve Ticaretin Yeniden Canlanacağı Gün!