Enflasyon Artışı Sonrası Kamu Personeli-Emeklisi Zam Farkına Yaklaştı

Eylül ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından milyonlarca kamu personeli ve emeklisi Ocak 2025'te alacakları maaş zammına odaklandı. İşte detaylar.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından bugün itibarıyla Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık enflasyon % 2.97 olmasının ardından milyonlarca kamu personeli ile emeklisi için enflasyon farkı hesabı yapılmaya başladı. 

Son kamu personeli maaş zammı ne kadar oldu?

2024 yılı 1. altı ayı için % 19.31 olmuştu. Şimdi gözler 2024 yılı 2. dönem kapsamında maaş zammında. 6 aylık enflasyonun da belli olması ile 2025 memur ve emeklisi maaş zammı belirlenecek.

Toplu sözleşmeye göre 2025 Ocak zammı ne kadar?

2024 yılı 2. Altı aylık dönem için maaş zammı % 10 olarak belirlenmişti. 6 aylık süreçte % 10’luk maaş zammına ek olarak da aşan miktar kadar enflasyon farkı zammı yansıyacak.

Enflasyon farkı zammı 3 ayda yaklaştı

3 aylık dönem kapsamında Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı itibarıyla enflasyon rakamları belli oldu. Ocak zammı için de önemli olan bu veriler ışığında Temmuz'da % 3.23, Ağustos'ta % 2.47 ve Eylül'de % 2.97 olmak üzere toplamda % 8.92 enflasyon oluştu. % 10’u geçen her rakam Ocak 2025'te enflasyon farkı olarak maaşlara yansıtılacak.

Ekim-Kasım-Aralık ayı enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile birlikte % 10’un üstündeki rakam toplam maaş zammını belirleyecek. Şu an % 1.08’lik bir aralık kaldı.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Eylül ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünler…
Dolar, Euro ve Altında Son Durum (3 Ekim)
TÜRKONFED ve FNF, STK’ları güçlendirmek için bir araya geldi
Dolar, Euro ve Altında Son Durum (2 Ekim)
Dolar, Euro ve Altında Son Durum (1 Ekim)