Abdullah Şanlıdağ Yazdı… Filistin'i tanımak ve Gazze'ye sahip çıkmak yürek ister!

Filistin'i tanımak ve Gazze'nin yanında yer alabilmek için İran'ın veya Hamas'ın safında olmanız gerekmiyor.

İran'ı veya Hamas'ı radikal bulabilir, ne bileyim kendinizce sevmeyebilirsiniz. Ama bu, sizin mazlum Gazze halkını yalnız bırakmanızı ve zalimlerin yanında olmanızı gerektirmez.

Bakın Sosyalist İspanya Başbakanı Sanchez 2019’da iktidara gelince “ateistim” diyerek İncil üzerine başkanlık yeminini reddetti. Katolik Kilisesi’nde 1940 yılından itibaren ki tacizlerin araştırılmasını sağladı, 1.5 yıl süren çalışma sonucu 200 binden fazla çocuğun Kilise taciz mağduru olduğu tespit edildi 2017 Katalan bağımsızlık referandumu sonucu vatana ihanet ile suçlanan tutuklu ya da yurtdışında yaşayan Katalan siyasetçi ve STK liderlerini affeden yasayı geçirdi. Ve son olarak da Filistin’i tanıyıp güçlü bazı Yahudi lobilerini, iş insanlarını ve Müslümanlardan ve göçmenlerden şikayet eden sağ seçmeni karşısına aldı. Neticede İspanya Başbakanı Sanchez kaybetse de, bize göre kazanan oldu. Şerefli bir adammış.

2024 Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları, Avrupa siyasi sahnesinde kartların yeniden dağıtıldığını ve bundan sonrasında birçok dengenin değişeceğini gösteriyor. Sağın yükselişi; milliyetçilik, göçmen karşıtlığı, İslamafobi gibi tutumların artacağına işaret ediyor.

Evet İspanya Başbakanı Sanchez, kilisenin otoritesini tanımadı ve tüm lobileri karşısına aldı. Çocuk tacizcisi kilise ve ona destek sağlayan lobilerin 1940 yılından beri çocuk tacizlerinin bilançosunu ortaya çıkartarak kamuoyuyla paylaştı. Tıpkı geçmiş dönemlerde tapınakların halkın kanını emdikleri gibi, kilise lobisi de vatandaşları sömürmekte ve ahlaksızlıkta zirve yapmış bulunmaktadır. İspanya Başbakanı Sanchez, sadece Kilise lobisini değil ülkesindeki sağcıları ve liberaller ile iş dünyasına da karşısına aldı. Vergi noktasında da adil davranarak halka fazla yüklenilemeyeceğini, verginin üst sınıftan alınmasını sağladı. Yani anlayacağınız İspanya başbakanı fincancı katırlarını ürküttü. Ateist olmasına rağmen erdemli adımlar atan İspanya Başbakanı Sanchez, Gazze soykırımında Müslüman Filistin halkının  yanında yer aldı. Soykırımın başlamasıyla birlikte İsrail’e silah satışını durdurdu. Ayrıca İsrail rehinelerinin de serbest bırakılması ve ateşkesin iki taraflı tesisi için temaslarda bulundu. Peki petrolün üzerinde oturan Arap dünyası Gazze konusunda ne yapıyor? Koskoca bir hiç. Şeref yoksunu zengin Arap dünyası, ülkesinde Filistin halkına sahip çıkan ve İsrail'i kınayan kişileri cezalandırıyor. Yani Arap dünyası, Kur'an dost edinmeyin dediği Yahudi ve hırıstiyanları kendisine dost ediyor. Bunu yaparken de Gazze halkını İsrail'in bombalamasına müsaade ediyor.

Bakınız Yahudi lobilerini, iş insanlarını ve Müslümanlardan ve göçmenlerden şikayet eden sağ seçmeni de karşısına alan İspanya Başbakanı Sanchez, bir sosyalist ve ateist. Petrol şeyhleri ise sözde Müslüman. Ne yaparsınız böyle Arap dünyasını?

Şuanda Filistin'e sahip çıkmak, elinde kor ateş tutmaya benziyor. ABD ve Avrupa, terörist İsrail Siyonist devletine destek veriyor. ABD, Kuzey Irak'tan Akdeniz'e kadar uzanan koridorda inşa etmeye çalıştığı Kürt tabanlı terör devleti projesini hayata geçirmeye çalışırken, desteklediği İsrail ise Arz-ı Mev'ud, yani vaat edilmiş topraklar uğruna büyük İsrail devletini kurabilmek için mücadele ediyor. Hepsinin gözü Anadolu'da. Cumhurbaşkanı Erdoğan boşuna haykırmıyor. Bunların tek hedefi var, o da Türkiye'yi kuşatmak. Türkiye sınır ötesi operasyonları yaparken, içerdeki muhalefet " ne işimiz var Suriye'de, ne işimiz var Kuzey Irak'ta? Diyordu. Dışişleri bakanı Hakan Fidan'ın Irak hükümeti ile geliştirdiği politikaları önemsiyoruz. Şu anda Türkiye dışında Gazze ve Filistin sorununa yürekten sahip çıkan ülke sayısı, parmakla gösterilebilecek kadar az. Elbette kazanan Gazze halkı olacaktır. Ne yapsalar boş, Allah'ın takdiri ne ise o olacaktır. Mazlumların ahı üzerinden saltanat sürülmez. Siyonist Yahudi İsrail fanatizmin nefes borusunun kesilmesi yakındır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kahramanmaraş Genç Sağlık Sendikası'ndan Açıklama!
Aile Bakanlığı 2390 Personel Alımı! Başvurularda Önemli Detaylar…
Aydın-Denizli Otoyolu’ndan 3 Günde 22 Bin Araç Geçti
Kültür ve Turizm Bakanlığı Memur Alımı!
Jandarma Lise Önlisans Lisans 9.690 Askeri Personel Alımı Sona Eriyor…