Meteoroloji Genel Müdürlüğü Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM bünyesinde yeni kadrolara KPSS 50 puanla memur alımı başvuruları başladı. Mülakatsız memur atama süreci ve tüm detaylar bu yazımızda.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sözleşmeli personel alım ilanı bugün yayımlandı. Mülakatsız atama olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 2022-KPSS (B) grubu P3 ve P93 puan sıralaması esas alınmak suretiyle, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın en az 50 puan almış adaylar arasından 38 sözleşmeli Mühendis ve 2 sözleşmeli Tekniker alımı yapılacaktır.

Kamu personeli alımı başvuru genel şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşımak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu ve benzeri durumu bulunmamak. Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfta geçirilmiş olmak. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması sonucunun olumlu olması. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

MGM personel alımı nitelikleri nelerdir?

Meteoroloji Mühendisliği için il kontenjanları: 1 Bayburt, 2 Ardahan, 1 Elazığ, 3 Muş, 1 Diyarbakır, 2 Batman, 1 Şırnak, 2 Şanlıurfa, 1 Siirt, 1 Ağrı, 1 Iğdır, 1 Erzincan, 1 Sivas, 2 Ankara, 1 Eskişehir, 1 Adana, 1 Gaziantep, 1 Artvin, 1 Erzurum. Meteoroloji Mühendisliği Lisans programından mezun olmak.

Matematik Mühendisliği için il kontenjanları: 2 Ankara, Matematik Mühendisliği Lisans programından mezun olmak.

Bilgisayar Mühendisliği için il kontenjanları: 4 Ankara, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Mühendisliği Lisans programlarının birinden mezun olmak.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği için il kontenjanları: 3 Ankara Elektrik ve Elektronik Mühendisliği / Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Lisans programlarının birinden mezun olmak

Makine Mühendisliği için il kontenjanları: 1 Ankara, Makine Mühendisliği Lisans programından mezun olmak.

Harita Mühendisliği için il kontenjanları: 1 Ankara, Harita Mühendisliği Lisans programından mezun olmak.

İnşaat Mühendisliği için il kontenjanları: 1 Ankara, İnşaat Mühendisliği Lisans programından mezun olmak.

Gıda Mühendisliği için il kontenjanları: 1 Ankara, Gıda Mühendisliği Lisans programlarının birinden mezun olmak.

Tekniker için il kontenjanları: 1 Ankara, 1 Diyarbakır, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Elektrik – Elektronik Elektrik - Elektronik Teknikerliği Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü memur alımı başvuru süreci

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM memur alımı için başvurular e-Devlet üzerinden Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet adresinden 21 Şubat 2024 – 8 Mart 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.